Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

La CUP demana al Govern que convoqui una cimera telemàtica amb tots els grups parlamentaris

Alerta que la pobresa “es podria multiplicar” si no s’aplica un pla de xoc per a les persones vulnerables

Redacció 15/03/2020
El president torra treballant telemàticament

La multipantalla s’està imposant i la CUP ha demanat al Govern que convoqui una cimera telemàtica i de caràcter urgent per fer front al covid-19. Per als anticapitalistes, a aquesta reunió hi hauria d’haver representats tots els grups parlamentaris i s’hi hauria de valorar les propostes de l’executiu català contra el coronavirus, així com “veure com aterren, es concreten i es desenvolupen”.

A més, els cupaires han considerat que el president espanyol, Pedro Sánchez, no va donar “la resposta necessària” a la crisi sanitària en la roda de premsa posterior al decret d’estat d’alarma. D’altra banda, també reclamen un pla de xoc “clar” per a la gent més vulnerable per “donar resposta a la pobresa”, que alerten que “es podria multiplicar” si no hi ha mesures ràpides.

En un comunicat, els cupaires han explicat que estan d’acord amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en què calen “mesures urgents” com la suspensió del pagament de les hipoteques i subministraments, la suspensió dels terminis de pagament dels tributs de cotització de la Seguretat Social, la quota d’autònoms i l’ampliació dels venciments d’aquesta. A més, també han defensat que els treballadors que no siguin de serveis essencials, com abastiment i salut, no hagin de treballar i no quedin sense salari.

La CUP també remarca que cal treballar en les mesures que pot aplicar la Generalitat en relació a persones sense llar, la Renda Garantida de Ciutadania i l’accés a productes bàsics de consum a tota la població.