Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

La CUP creu que l’acord pel català converteix el castellà en llengua vehicular: “Acabem amb la immersió lingüística”

Riera acusa ERC, Junts, PSC i comuns “d’aplanar-se” davant la sentència del 25%

Redacció 24/05/2022
Pla curt del diputat de la CUP Carles Riera durant el seu discurs en el debat de política general el 29 de setembre del 2021 (horitzontal)

El diputat de la CUP Carles Riera creu que l’acord pel català entre ERC, Junts, comuns i PSC converteix el castellà també en llengua vehicular en considerar-la “d’ús curricular”. “Amb això acabem amb la immersió lingüística. S’aplanen davant la sentència del TSJC i fomentaran la segregació escolar”, ha afegit Riera a través d’un vídeo a Twitter. El diputat anticapitalista també ha carregat pel fet que la nova llei registrada deixi l’ús del castellà “en mans dels projectes lingüístics” de cada centre. Així mateix, ha lamentat que l’acord s’hagi fet “d’esquenes” la comunitat educativa i, per tot, això reclama als quatre grups que retirin la proposició de llei registrada aquest dimarts.

 

La proposició de llei dels quatre partits estableix que el català és llengua vehicular i que el castellà és “d’ús curricular”. També diu que el castellà “és emprat en els termes que fixin els projectes lingüístics de cada centre”. Es tracta d’una nova llei que substitueix l’acord inicial per reformar la llei de política lingüística i del qual Junts se’n va despenjar.