Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

La covardia d’Ada Colau: S’amaga i no participa en el prego de la festa major de Gràcia

El regidor Eloi Badia rep els xiulets dirigits a l’alcaldessa que veu dia a dia com perd la cursa cap a l’alcaldia

Redacció 14/08/2022

Carla Carbonell, la primera dona que va presidir la Fundació Festa Major, recorda el 17-A i com la vila es va unir

La pregonera de la Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, ha apel·lat als valors de “respecte”, “cohesió” i “coresponsabilitat” amb què treballen els veïns per guarnir els carrers per a aquestes dates. La primera dona que va presidir la Fundació Festa Major de Gràcia ha demanat treballar amb un “objectiu comú” davant les amenaces mundials, com l’emergència climàtica, les crisis migratòries i les guerres: “Ens falta trobar el nostre guarnit”. Quan s’apropa el 17 d’agost, Carbonell també ha recordat la commoció dels atemptats del 2017 i com la vila va estar “més unida que mai”. També ha reivindicat el paper “rellevant” de la dona a la festa major, però “mai abans en càrrecs de lideratge”: “Hem vingut per quedar-nos”.

“Perquè la Festa Major sigui forta, aquest objectiu comú ha de ser al centre i ha de ser robust. Això només és possible i estable en un entorn de respecte, cohesió, tolerància, equilibri i coresponsabilitat”, la mateixa recepta que ha proposat per a afrontar els principals reptes del planeta. “Traguem la lupa, prenguem la Festa Major com a exemple i siguem el motor del canvi que necessita el planeta”, ha plantejat.

Carbonell també ha recordat els atemptats del 17 d’agost. Tot i que els actes de la festa van quedar suspesos, “la gent es va reorganitzar, complint sempre amb les indicacions dels cossos de seguretat, per ser present als carrers i que aquests fossin un punt de trobada tranquil i pacífic per passar els moments difícils plegats”. “Els moments d’angoixa, si es passen en companyia, es passen millor”, ha conclòs.

El pregó alternatiu, d’una ‘àvia’ de Gràcia

Abans del pregó institucional, s’ha pronunciat l’alternatiu, a càrrec del personatge d’una anciana de Gràcia en homenatge a les àvies i la saviesa popular. Aquesta àvia, interpretada, ha reclamat el dret efectiu a l’habitatge i ha demanat unes festes lliures d’agressions masclistes, racistes i LGTBIfòbiques. Davant la violència masclista, ha recalcat: “Ni bavosos, ni punxades, ni violacions, ni assassinats. Juntes som més fortes i estem disposades a plantar-vos cara”.