Divendres, 5 de juny de 2020 - Edició 680
La República

La cara fosca de ‘Más País’, el nou partit d’Errejon

Un primer cas d’assetjament sexual i el codi ètic accepta donacions privades

Redacció
Redacció 09/10/2019
Íñigo Errejón | Más País

‘Más País’, la formació del díscol de Podemos, Íñigo Errejon, finalment es presentarà a Catalunya. La decisió ha estat polèmica i plena d’especulacions: que es tracta d’una jugada ideada pels poders fàctics espanyols per dividir l’esquerra espanyola o que és un moviment del PSOE per a debilitar Podemos, entre les travesses.

El que està clar és que, tot i ser un nou partit, ja comença amb els típics tics de la vella política. Per començar, les presses han fet que ‘Más País’ no té executiva, no té estatuts elaborats, i el codi ètic de la nova força de l’esquerra espanyola és una còpia directa de ‘Más Madrid’ amb el que es va presentar en l’àmbit local a la capital del regne d’Espanya.

Un altre punt fosc és que, tot i que el Codi Ètic renúncia textualment al finançament dels bancs, el nou partit d’Errejon sí que obre la porta a les “donacions privades”. Amb un “límit estipulat”, diu el text a què ha tingut accés ElEspañol, si bé no el detalla.

Ahir també es va conèixer un desgraciat incident a les files del partit: el regidor de ‘Más Madrid’, Pablo Soto, ha renunciat a la seva acta davant un presumpte cas d’assetjament sexual. A les seves xarxes socials, el fins ara regidor ha explicat que fa una setmana li van dir que “una persona s’havia sentit assetjada” per ell però que ell no ho recorda perquè anava begut. Soto pateix una discapacitat i una nit a un bar va demanar a una companya de feina que l’ajudés per anar al lavabo. Es veu que en aquell moment, tot i que ell no n’és conscient, la persona que el va acompanyar es va sentir assetjada sexualment.

Aquest és el seu text de disculpes:

Relacionats