Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

La candidatura de Borràs i Turull a Junts apel·la a la “determinació” de l’1-O

A la presentació, els candidats han reivindicat el president exiliat Carles Puigdemont com el “referent polític”

Agències 21/05/2022
Laura Borràs, Jordi Turull i la resta de membres de la candidatura per a la direcció de Junts per Catalunya alcen el dit polze i fan pinya, a Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat), acompanyats per l'alcalde de la població. Data de publicació: dissabte 21 de maig del 2022, 12:10 Localització: Sant Climent de Llobregat Autor: Laura Fíguls

La candidatura encapçalada per la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l’exconseller Jordi Turull per dirigir Junts per Catalunya s’ha presentat aquest dissabte apel·lant a la “determinació” de la tardor del 2017.

Així ho ha afirmat Turull, que també ha reivindicat el president exiliat Carles Puigdemont com el “referent polític”. “Aquesta és el nostre origen. Ens remetem a l’1 d’octubre i al 21 de desembre”, ha dit Borràs, amb referència a l’1-O i a les eleccions al Parlament d’aquell any.

També ha assegurat que la candidatura té una “imatge de solvència per avançar cap a la independència”. La nova direcció de Junts s’escollirà el 4 de juny en un congrés a Argelers, en què la militància decidirà si avala la candidatura de Borràs i Turull.

Un “instrument” per culminar l’1-O

La presidenta del Parlament i la candidata a presidir Junts, Laura Borràs, ha afirmat que volen que el partit sigui “l’instrument al servei del país” per “aconseguir culminar” l’1-O, en la presentació de la candidatura que lidera juntament amb Jordi Turull, aquest dissabte a Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat).

L’exconseller Jordi Turull, que aspira a ser-ne el secretari general, ha assegurat que es tracta d’una candidatura “molt cohesionada” i que “relliga totes les sensibilitats, des del punt de vista territorial, ideològic i de gènere”. També ha destacat que no es presenten per “gestionar la resignació”, sinó per “tornar a impulsar la determinació i compactació de la tardor del 2017”.

Turull ha afirmat que Puigdemont “segueix i seguirà sent el referent polític” i ha recordat que es trobaran amb l’expresident de Catalunya en el congrés d’Argelers, en què s’oficialitzarà el relleu a la presidència del partit. Després, Junts celebrarà el congrés de les ponències política i organitzativa el 15 i 16 de juliol a l’Hospitalet de Llobregat.

Borràs i Turull han recalcat que volen escoltar els afiliats i militants abans de prendre decisions, preguntats per si preveien fer canvis al Govern. La candidata a presidir Junts ha assenyalat que treballaran de “manera rigorosa”. Junts preveu que l’auditoria interna sobre l’acord de govern amb ERC estigui enllestida entre el congrés d’Argelers i el de la Farga de l’Hospitalet i hauria de permetre el partit posicionar-se sobre el pacte amb els republicans, segons van indicar fonts de la formació fa uns dies.