Dijous, 19 de maig de 2022 - Edició 1393
La República

La campanya de la “xenofòbia” de Comuns i Podem contra JuntsxCat s’intensifica

El moviment d’Ada Colau que va aconseguir l’alcaldia pactant amb l’extrema dreta de Manuel Valls vol alliçonar l’independentisme

Redacció 06/03/2021

Abellán pregunta a ERC si de veritat vol governar amb JxCat, “a qui els sobra la meitat dels catalans”

La coordinadora de Podem Catalunya, Conchi Abellán, ha fet una crida aquest dissabte a la “intel·ligència política, la flexibilitat i la generositat” per formar un govern d’esquerres. “Encara hi som a temps”, ha defensat durant l’obertura del Consell Ciutadà de Podem Catalunya. Abellán ha criticat la possibilitat d’un govern entre ERC i JxCat i ha instat els republicans a “abandonar la carrera per veure qui és més independentista”. Sobre JxCat, ha afirmat que cada dia revela més “la seva cara ultraliberal i els seus tints xenòfobs”. “De veritat volen governar amb qui els sobra la meitat dels catalans?”, ha demanat a ERC. D’altra banda, també ha dit que el PSC ha de “moure fitxa” si no vol córrer el risc de ser un “Ciutadans 2.0”.

Un partit a la deriva per intentar obtenir cadires al govern mitjançant el populisme

Segons Abellán, la disjuntiva actual és “seguir instal·lats en la confrontació” o apostar pel benestar dels catalans. En aquest sentit, ha reivindicat un executiu que posi “els serveis públics, el quart pilar de l’estat del benestar, la cultura, la salut i l’educació al centre”.

També ha considerat que Catalunya necessita “un govern que avanci en una taula de diàleg que permeti donar solució a l’infrafinançament de Catalunya, que la reconegui com a nació i blindi les seves competències”.

La gent, ha defensat, ha d’estar “per davant de qualsevol càlcul electoral” i si algun partit té “temptacions” d’una repetició electoral hi hauria de reflexionar. “El parlamentarisme hi és per arribar a acords”, ha conclòs.

També ha afegit que, després de la irrupció de Vox al Parlament, els partits demòcrates han d’establir aliances per crear un cordó sanitari “que aïlli els missatges d’odi dels ultres”.