Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La Barcelona més caòtica: Barcelona interposa 1.943 denuncies a vehicles de mobilitat personal i bicitaxis fins a mitjans de juliol

El govern de Colau i Collboni converteix la ciutat en zona caòtica

Redacció
Redacció 22/07/2021
Ada Colau i el socialista Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu

La Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu de control aquest cap de setmana als districtes de Ciutat Vella i Sant Martí

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha interposat un total de 1.934 denuncies a vehicles de mobilitat personal i bicitaxis fins a mitjans d’aquest mes de juliol. Entre els casos més recurrents, hi ha l’estacionament fora dels espais habilitats (883) o la circulació fora dels itineraris autoritzats (971). Des del juny els consistori ha intensificat el control d’aquest tipus de vehicles amb la voluntat de protegir el vianant, així com regular i compatibilitzar els usos de l’espai públic. Precisament, aquest cap de setmana el cos realitzarà un dispositiu de control i vigilància als districtes de Ciutat Vella i Sant Martí.

La voluntat municipal és que aquesta tipologia de vehicles circuli d’una forma “endreçada i regulada”, complint la normativa i posant “tots els esforços” per protegir les zones on es produeix una saturació més alta. Paral·lelament, l’ajuntament treballa amb la Direcció General de Trànsit (DGT) per establir una instrucció tècnica amb els requisits d’obligat compliment per als bicitaxis que circulin per la ciutat.