Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

JxCat reclama explicacions a Aragonès al Parlament per “l’orientació que està agafant” la taula de diàleg

Rius denuncia que “s’està allunyant dels objectius” i que l’Estat “genera conflictes nous com a elements de negociació”

Agències 27/07/2022
El portaveu de Junts, Josep Rius, en roda de premsa a la seu del partit. Data de publicació: dilluns 27 de juny del 2022, 14:09 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

JxCat creu que el president del Govern, Pere Aragonès, hauria d’explicar al Parlament “l’orientació que està agafant” la taula de diàleg. La formació denuncia que l’espai “s’està allunyant dels objectius originaris que estaven explicitats en un mandat del Parlament” i que “l’Estat no para de generar conflictes nous que llavors posa com a elements de negociació”. Per tot plegat consideren que “seria bo” que el cap de l’executiu “expliqués en seu parlamentària l’orientació que està agafant la taula”. El portaveu de Junts, Josep Rius, ha denunciat que en la trobada d’aquest dimecres “no s’ha parlat d’amnistia ni d’autodeterminació, que és l’essència del conflicte entre Catalunya i Espanya”.

“No hi ha un conflicte entre catalans, com ha volgut fer creure el ministre Bolaños en roda de premsa. El que existeix és un conflicte democràtic entre Catalunya i Espanya en relació única i exclusivament al dret a l’autodeterminació”, ha argumentat Rius, en un missatge enviat a la premsa.

Rius afirma que la taula de diàleg “cada vegada s’aparta més de l’objectiu pel qual teòricament es va crear”. I que actualment “sembla que es parla només de temes sectorials que són molt respectables, però que aquest no és l’àmbit on s’han de tractar”. També ha acusat el govern espanyol de “generar problemes” i després “posar-los a la taula per fer veure que els volen solucionar”.