Dimarts, 29 de setembre de 2020 - Edició 796
La República

JxCat demana a Colau que deixi “les obsessions anti-cotxe” i faci costat al Govern en defensa de la planta de Nissan

Jordi Martí recorda el suport unànime del ple als treballadors de la factoria i critica les declaracions de Janet Sanz

Avatar
Agències 14/05/2020

El grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona ha reclamat a l’alcaldessa, Ada Colau, que deixi de banda els “prejudicis i obsessions anti-cotxe” i faci costat al Govern de la Generalitat en defensa dels llocs de treball a les fàbriques de Nissan. El portaveu del grup, Jordi Martí, ha recordat a l’alcaldessa que està obligada per una declaració institucional aprovada per unanimitat al ple municipal de suport als treballadors de Nissan i a favor de fomentar polítiques adreçades al manteniment de la indústria a Barcelona, i li retreu els atacs de la tinent d’alcaldia Janet Sanz al sector de l’automoció de fa només unes setmanes.

Martí ha mostrat tot el suport de la seva formació als treballadors de Nissan i als esforços de la Generalitat per mantenir en marxa la factoria de la Zona Franca, i les de la resta del país, a Montcada i Reixac i a Sant Andreu de la Barca. En aquest sentit, ha reclamat a Colau “que es posi també a treballar al costat de la consellera i el Govern de la Generalitat per trobar solucions que facin viable el manteniment de les fàbriques; estem parlant de 3.000 llocs de treball directes, i més de 20.000 indirectes; això són moltes famílies a la corda fluixa”.

Martí ha recordat que el ple municipal del passat 28 de febrer va aprovar una Declaració Institucional, amb la signatura dels set grup municipals, per expressar el suport als treballadors de Nissan i refermava l’aposta del consistori pel foment de polítiques adreçades al manteniment de la indústria a la ciutat, especialment d’aquelles activitats industrials que generen llocs de treball de qualitat. De fet, Jordi Martí ha recordat que aquell dia, l’alcaldessa, amb la resta de caps dels grups municipals es va fer una fotografia a la galeria gòtica de l’Ajuntament amb els treballadors de Nissan, i va declarar als mitjans de comunicació que aquell acte i la declaració “eren també una defensa del model productiu de l’àrea metropolitana i del país, que creu que cal defensar una indústria de futur i sostenible en l’àmbit de la mobilitat, on Barcelona és referent”.

El portaveu del grup de JuntsxCat ha retret els atacs que fa poc més tres setmanes va proferir la tinent d’Alcaldia Janet Sanz contra el sector de l’automoció i el motor de Catalunya quan va declarar que calia aprofitar l’aturada de l’activitat econòmica que ha provocat la crisi per la propagació del coronavirus per evitar que “es reactivi” el sector de l‘automoció i que els seus treballadors es traslladin a d’altres sectors. “Aquell atac, del tot extemporani, va ser una greu irresponsabilitat d’un dels membres més destacats del govern municipal. Abans que els desitjos de Janet Sanz i qui sap si també de l’alcaldessa es facin realitat, convé una manifestació explícita de Colau i l’Ajuntament de Barcelona a favor de la continuïtat de Nissan a la capital de Catalunya”, ha dit Jordi Martí..

“Just en aquests moments de crisi sanitària, el que s’espera de les administracions i els seus responsables als governs són missatges de suport, i polítiques concretes i serioses d’ajuts per a la recuperació econòmica i per facilitar que tot es torni a posar en marxa el més aviat possible”, ha conclòs Martí.

Relacionats