Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

JxCat assegura que els seus 34 diputats aposten per investir Puigdemont aquesta legislatura

El portaveu de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha afirmat aquest dimecres que els 34 diputats del grup es decanten per provar d’investir un altre cop en el càrrec el […]

Avatar
Agències 02/01/2019
Puigdemont, en una imatge d'arxiu

El portaveu de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha afirmat aquest dimecres que els 34 diputats del grup es decanten per provar d’investir un altre cop en el càrrec el president de la Generalitat a l’exili Carles Puigdemont i fer-ho en l’actual legislatura, la qual cosa suposaria el relleu de Quim Torra.

Ho ha dit en una piulada a Twitter en resposta a la interpel·lació d’una usuària de la xarxa social, la filla de Josep Maria Matamala, empresari, amic íntim del president i històric dirigent de CDC a Girona: “Pots comptar amb tots i totes els 34 diputats i diputades de JxCat. Com va dir el president Quim Torra en el debat d’investidura és el nostre objectiu de legislatura”.

Batet es refereix al discurs de Torra del 12 de maig del 2018 davant la Cambra, quan va afirmar que el president de la Generalitat hauria de ser Puigdemont i no ell, i dies més tard es va marcar com un dels objectius de l’actual mandat “restituir” el president quan es presenti l’oportunitat de fer-ho.

També s’ha pronunciat en la mateixa línia que Batet el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa (JxCat), que ha assegurat que no té cap dubte que tot el grup pensa el mateix i ha recordat que per això es diuen “la llista del president”.

Puigdemont: “Entraré a Catalunya com el president de la Generalitat. Obertament”

El debat sobre la investidura de Puigdemont el va tornar a situar en el focus el mateix president, quan en una anotació en la xarxa social instragram de la setmana passada va afirmar: “Si el Parlament m’investeix, jo prendré possessió del càrrec i tornaré a Catalunya”.

“Entraré a Catalunya com el president de la Generalitat. Obertament. No de manera clandestina. Això seria un conflicte europeu i tornaria ben acompanyat i de demòcrates europeus perquè en fossin testimonis” si l’Estat impedeix o no que puc exercir-ne les funcions, va escriure.