Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La justícia espanyola protegeix als implicats del cas Castor, cinc exministres i Florentino Pérez

El cas Castor, que implicava els exministres Miguel Sebastián, José Montilla, José Manuel Soria, Joan Clos, Magdalena Álvarez, Elena Espinosa i el president d’ACS, Florentino Pérez, ha quedat arxivat perquè segons la interlocutòria […]

Redacció
Redacció 13/09/2018
Pla general de la plataforma marítima del projecte Castor, davant la costa del Sénia.

El cas Castor, que implicava els exministres Miguel Sebastián, José Montilla, José Manuel Soria, Joan Clos, Magdalena Álvarez, Elena Espinosa i el president d’ACS, Florentino Pérez, ha quedat arxivat perquè segons la interlocutòria “no va existir concert criminal” tot i que una querella ciutadana els acusava deprevaricació, frau en l’administració i malversació.

La jutge Carmen Lamela ja va desestimar el recurs en considerar que “no hi havia indicis de delicte” i ara, la secció tercera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional, ha ratificat la seva decisió i, per tant, queden exempts de qualsevol delicte.

La planta Castor és el projecte de la construcció d’una plataforma de dipòsit estratègic de gas natural situada al mar Mediterrani, entre Castelló i Tarragona. Un cop posada en marxa, a l’estiu del 2013 es va produir un sisme que va fer que s’aturés l’activitat i ESCAL va renunciar a la concessió. Des de llavors no hi ha hagut activitat.