Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Junts castigarà el Govern amb una esmena a la totalitat als pressupostos per “haver triat la confortabilitat autonòmica”

Albert Batet critica que ERC hagi escollit el PSC i els comuns de socis: “És el tripartit d’Aragonès, Colau i Sánchez”

Redacció 07/02/2023
El president parlamentari de Junts, Albert Batet; la portaveu, Mònica Sales; i el diputat Jordi Munell, abans d'una roda de premsa Data de publicació: dimarts 07 de febrer del 2023, 16:43 Localització: Barcelona Autor: Bernat Vilaró

Junts ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos del Govern de Pere Aragonès per haver “triat la confortabilitat autonòmica” pactant amb el PSC i els Comuns en comptes d’amb l’independentisme. En una roda de premsa al Parlament, el president del grup parlamentari, Albert Batet, ha assegurat que la cúpula d’ERC ja ha escollit amb qui pacta a Barcelona i Madrid. “És el tripartit d’Aragonès, Colau i Sánchez”, ha criticat.

A més, el partit de Laura Borràs i Jordi Turull considera que “no són uns bons pressupostos” perquè “no ajuden els més vulnerables” davant la inflació amb reduccions fiscals, “no dona suport a pimes i comerços” per pagar la factura de la llum i no “inclou mesures fiscals clares per combatre el despoblament rural”. Malgrat l’augment de les partides de salut i educació, Junts creu que els comptes del 2023 no milloraran els serveis socials i també lamenten que el Govern “no obri cap delegació nova aquest any”. “No responen a les necessitats actuals del país i de la ciutadania”, ha remarcat Batet.

Al matí, la presidenta del partit, Laura Borràs, també ha criticat que la legislatura no hagi fet “via cap a la independència”. “Aragonès es va comprometre a culminar la independència, no pot ser aquest viratge en direcció contrària i que estigui còmodament instal·lat en l’autonomisme”, ha retret.

Judici a Borràs

Pel que fa a l’inici del judici a Borràs pel presumpte fraccionament de contractes quan era al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Batet ha dit que desconeix si hi ha contactes amb les entitats independentistes perquè acompanyin la presidenta suspensa del Parlament divendres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

“Nosaltres sí que hi serem”, ha assegurat el president del grup parlamentari de Junts, que ha demanat “respecte per a la presumpció d’innocència” de Borràs. ERC i la CUP ja han dit que no hi aniran perquè consideren que no es tracta d’un cas vinculat amb la “repressió” al moviment independentista.