Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

Junqueras sobre l’1-O: “Qui s’hauria imaginat l’Estat practicar la violència gratuïta contra el seus ciutadans?

La Vanguardia publica avui una entrevista a Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat de Catalunya, actualment processat per la justícia espanyola. Les preguntes verses sobre el judici al qual està […]

Redacció
Redacció 19/04/2019
Oriol Junqueras, al Tribunal Suprem

La Vanguardia publica avui una entrevista a Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat de Catalunya, actualment processat per la justícia espanyola. Les preguntes verses sobre el judici al qual està sotmès així com als fets que es jutgen.

En primer lloc, Oriol Junqueras deixa clara la seva posició envers el judici: temo que no sigui just, són les seves paraules. Preguntat pel president Carles Puigdemont, el republicà afirma que la seva millor qualitat és la perseverança. De l’1-O es pregunta retòricament, qui es podria haver imaginat l’escenari de violència gratuïta que va provocar la policia de l’Estat, alhora que no respon a la qüestió sobre si havia fet cas a les alertes del cos de Mossos d’Esquadra sobre la possible violència de la jornada electoral.

Un altre element destacable de l’entrevista és com explica els fets de febrer que han propiciat les eleccions al Congreso de los Diptuados. Junqueras afirma que Pedro Sánchez va caure en les pressions dels ultres de la plaça Colón i dels seus mateixos barons. En aquest sentit, també afirma que ells no canviaran la independència de Catalunya per res en una taula de negociació.

Relacionats