Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Junqueras recorrerà al TJUE el rebuig inicial al recurs contra la decisió de l’Eurocambra de declarar vacant el seu escó

El líder d’ERC espera que l’última instància judicial a Luxemburg sigui “més receptiva” amb el cas

Avatar
Agències 15/12/2020
Primer pla del president d'ERC, Oriol Junqueras, aquest dissabte 25 de juliol de 2020 a Santa Coloma de Farners. (Horitzontal)

El líder d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, recorrerà al Tribunal de Justícia de la Unió Europea el rebuig inicial al recurs contra la decisió de l’Eurocambra de declarar vacant el seu escó. Després que el Tribunal General de la UE, primera instància a Luxemburg, hagi desestimat la queixa de Junqueras contra el Parlament Europeu, des d’ERC avancen que ho impugnaran en última instància. “El TGUE ha perdut una oportunitat d’ajustar el Dret de la Unió a les exigències dels Drets Fonamentals”, lamenten a ERC. Així, esperen que el TJUE sigui “més receptiu” amb el seu cas. Amb tot, els republicans asseguren que “tot depèn de la decisió última del Tribunal Constitucional i del Tribunal Europeu de Drets humans” quan els hi arribi el cas.

A part dels litigis a Luxemburg, el líder d’ERC està pendent del recurs de súplica davant del Tribunal Suprem per treure-li el mandat com a eurodiputat.