Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Jové substitueix Serret al capdavant de la Comissió d’Investigació sobre l’Espionatge

Vox abandona la comissió i justifica l’ús de Pegasus: “Espanya té no només dret, sinó obligació de defensar-se”

Agències 08/11/2022
El president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové, intervenint a la sessió de control al president. Data de publicació: dimecres 20 de juliol del 2022, 11:54 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

La Comissió d’Investigació sobre l’Espionatge amb els programes Pegasus i Candiru ha ratificat el nomenament de Josep Maria Jové com a nou president de la Comissió en substitució de Meritxell Serret.

El nomenament de Jové, a proposta del grup parlamentari d’ERC, s’ha aprovat amb vuit vots a favor i un vot en blanc. D’altra banda, Vox ha anunciat que abandona la comissió i no hi continuarà participant. El diputat d’extrema dreta Alberto Tarradas ha assegurat que l’any 2017 el Govern “va cometre un cop d’estat atemptant contra la unitat d’Espanya i l’estat de dret” i ha justificat l’espionatge. “Davant d’aquests fets, és evident i natural que el Regne d’Espanya tingui no només el dret sinó l’obligació de defensar-se”, ha dit.

En una roda de premsa posterior, el portaveu de Vox, Juan Garriga, ha titllat la comissió de “circ que fa perdre diners i temps als catalans” que creat per l’independentisme per “victimitzar-se” davant de l’actuació de l’Estat.