Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

Joan Ignasi Elena ajorna la valoració de l’oficina contra abusos policials que planteja la CUP

El conseller d’Interior ha criticat que hi hagi partits polítics que se sumin a la manifestació dels cossos policials “i vagin fent-se ‘selfies'”, ignorant els intents de despolitització

Avatar
Agències 25/10/2021
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, durant la seva visita a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell, a la la Regió Policial Pirineu Occidental. Imatge del 16 d'octubre de 2021.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha evitat valorar la creació d’una oficina independent contra els abusos policials que planteja la CUP. La proposta dels cupaires és que sigui un organisme públic i independent que actuï d’ofici i, segons va explicar aquest diumenge a Catalunya Ràdio el diputat de la CUP Xavier Pellicer, els partits independentistes i els comuns s’haurien compromès a treballar-hi.

Elena ha insistit que es tracta d’una proposta de la CUP que s’haurà de parlar en la comissió parlamentària sobre el model policial, sense que el conseller doni abans la seva opinió. D’altra banda, ha assegurat que empatitza amb el manifest de la protesta que mossos i policies locals van protagonitzar dissabte.

El conseller ha manifestat que la comissió parlamentària sobre el model policial durarà un any i que ha de servir per parlar “amb serenitat” diversos temes sobre el model policial. Entre aquests, la creació de l’oficina per fiscalitzar els Mossos d’Esquadra que planteja la CUP. “Veurem com evoluciona”, ha dit el conseller sense voler mostrar el seu posicionament abans del debat. Considera que el deure del conseller és “garantir el màxim consens”. En aquest sentit, ha defensat que no és bo prefixar posicions finals sinó que s’ha de donar marge al debat amb l’objectiu d’arribar al consens més ampli.

Fets i no paraules per atendre les reclamacions dels agents

“Empatitzo amb el manifest de la manifestació”, ha dit Elena sobre la protesta que van protagonitzar aquest dissabte mossos d’esquadra i policies locals. Així, ha assegurat compartir la necessitat de respectar la tasca policial i la necessitat que hi hagi més inversió i mitjans. Ha afirmat que en els darrers anys “segur que tothom ho podia haver fet millor” però no ha volgut entrar en la crítica i s’ha limitat a demanar despolititzar la seguretat.

En aquest sentit, ha criticat que hi hagi partits polítics que se sumin a la manifestació, en la que es demanava una despolitització de la seguretat, “i vagin fent-se ‘selfies'” durant la mateixa protesta.