Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Isabel Rodríguez: “Ens tornarem a veure a la taula de diàleg quan tinguem el pròxim acord”

El Gobierno envia la taula de diàleg a la “paperera de la història”

Redacció 18/09/2021

EL Gobierno no vol cap acord per l’amnistia i l’autodeterminació, aleshores la data d’una nova reunió queda eternitzada

La ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, assegura que la pròxima taula de diàleg amb la Generalitat serà quan “hi hagi un altre acord”. En una entrevista que publicarà aquest diumenge ‘El Periódico’, Rodríguez ha defensat que no poden tenir com a interlocutors als partits i que amb qui han de negociar és amb el Govern. En ser preguntada per l’amnistia i autodeterminació que reclamen els partits independentistes, ha insistit que no se sortirà de la Constitució ni de la llei en les negociacions amb Catalunya. La ministra ha descartat seguir negociant l’ampliació del Prat perquè “la manca de compromís per part de la Generalitat” condicionaria la inversió a la resta d’aeroports espanyols.

La ministra descarta seguir negociant l’ampliació del Prat perquè condiciona la inversió als altres aeroports espanyols

Isabel Rodríguez ha explicat que l’executiu espanyol creu que cal superar el conflicte polític amb Catalunya apostant per la superació definitiva de la pandèmia i la recuperació. En aquest sentit, la ministra ha detallat que el govern de Sánchez vol que el territori català “torni a ser el motor econòmic que acompanyi la modernització de tot l’Estat”.

En ser preguntada per la possibilitat d’imposar el passaport covid per treballar com ha fet Itàlia, ha assegurat que actualment el govern espanyol descarta estendre el seu ús arreu del territori perquè el “procés de vacunació ha estat un èxit” i cal seguir treballant per immunitzar la població.