Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Impulsen un manifest en suport a Laura Borràs: “No estem disposats a acceptar més repressió”

L’escrit està signat per personalitats com Puigdemont i Torra

Redacció 06/07/2022
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, saludant a l'inici del ple. Data de publicació: dimecres 06 de juliol del 2022, 09:26 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

Diferents personalitats de l’independentisme i del sector cultural han impulsat un manifest per mostrar suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que viu un moment complicat per la causa judicial oberta que investiga la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Entre els signants, hi ha el president a l’exili, Carles Puigdemont, el president inhabilitat Quim Torra o el secretari general de Junts i actual company de direcció, Jordi Turull.

El text valora la seva trajectòria política i cultural davant la persecució judicial. “Cultura, llibertat i compromís són tres fonts de llum que els enemics de la veritat voldrien tancar dins d’una caixa negra per deixar-nos a les fosques. Són els mateixos que voldrien que Laura Borràs no fos qui és, ni fos on és, ni fos com és”, afirmen.

Així mateix, els signants fan una crida a no permetre ni acceptar més repressió: “Hem de dir prou a deixar que els jutges repressors posin i treguin els nostres polítics”. Igualment, consideren que l’honorabilitat de Borràs “no es deu al seu càrrec”, sinó a tots els anys de “dedicació desinteressada” a la promoció de la cultura, la llengua i la sobirania dels Països Catalans.

“Els que signem el manifest farem costat a la presidenta Laura Borràs. Perquè la Laura Borràs ens ha fet costat sempre a nosaltres. Perquè la Laura Borràs és cultura, compromís i llibertat”, conclou l’escrit.