Dimarts, 25 de gener de 2022 - Edició 1279
La República

Illa s’irrita perquè el Govern s’aparta del debat de finançament autonòmic

El cap de l’oposició ha mostrat dues cares a la Trobada d’Economia de s’Agaró: culpa el Govern de no parlar de “finançament autonòmic” i oculta l’històric greuge de l’Estat amb Catalunya

Agències 26/11/2021
Salvador Illa a la XXVI Trobada d'Economia de s'Agaró, el 26 de novembre del 2021

El president del grup del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha assegurat que és “irresponsable i irritant” que Catalunya s’hagi apartat del debat de finançament autonòmic en referència la Trobada d’Economia de s’Agaró.

Illa es pregunta com és possible que la Generalitat hagi decidit absentar-se’n quan Catalunya “representa una cinquena part de l’economia espanyola”. “En un moment en què estem demanant esforços notables a l’empresariat, com pot ser que un responsable polític no participi en un debat crucial com aquest?”, s’ha demanat Illa.

Durant la XXVI Trobada d’Economia de S’Agaró, el president del PSC ha dit que no defensa “cap privilegi” per a Catalunya, però sí que creu que cal donar “incentius” a aquelles comunitats autònomes que “hagin invertit millor els recursos que tenen”.

El socialista lamenta així que Catalunya no participi en el debat de finançament autonòmic, però no es pregunta com s’ha arribat fins aquest camí. És a dir, no menciona el constant espoli fiscal espanyol, i el greuge històric que té l’Estat amb Catalunya que han causat que el Govern no vulgui parlar de “finançament autonòmic”.