Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Illa respon Albiach assegurant que Aragonès “complirà” amb el Prat

El primer secretari del PSC, sobre les declaracions d’Albiach: “No va bé ser tan categòric perquè queden a l’hemeroteca”

Redacció 04/02/2023
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, davant el Monestir de Sant Cugat del Vallès Data de publicació: dissabte 14 de gener del 2023, 12:25 Localització: Sant Cugat Autor: Carola López

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, està segur de què el president de la Generalitat, Pere Aragonès, complirà amb la transformació de l’Aeroport del Prat per “augmentar la seva capacitat” com contempla el pacte de pressupostos . Illa ha respost així les declaracions prèvies de la líder dels comuns, Jéssica Albiach, que havia volgut llançar un missatge de tranquil·litat mostrant-se convençuda que els macroprojectes no s’executaran.

“Ara falta executar l’acord”, ha expressat Illa, tot assegurant que és “una de les decisions més importants que hem de prendre en els pròxims anys” perquè “afecta directament l’economia de Barcelona, Catalunya i Espanya”. Ficant encara més el dit a la llaga, Illa ha recordat que s’han posat d’acord en el fet que “cal augmentar la capacitat de l’aeroport i que durant el 2023 hi haurà un treball tècnic perquè pugui programar 90 operacions per hora”, un increment que a parer s’aconseguirà “ampliant la tercera pista”. Sobre les declaracions d’Albiach, ha considerat que “no va bé ser tan categòric perquè queden a l’hemeroteca”.

El líder socialista ha tret pit que s’ha arribat a un acord amb ERC “per desencallar projectes que estaven encallats a Catalunya” i ha assegurat que es complirà. “Respectarem aquest acord i estic segur de què ERC ho complirà”, ha reiterat tot afegint que “Catalunya s’ha de posar en marxa”, segons recull l’ACN.