Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

Iceta surt a la defensa de la llei audiovisual: “No retrocedirem en res”

El ministre de Cultura no es mulla i evita pronunciar-se sobre les esmenes que es negocien

Agències 26/05/2022
El líder de PSC, Miquel Iceta, durant el debat de política general al Parlament el 16 de setembre de 2020.

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha assegurat que amb la nova llei de l’audiovisual que el Congrés sotmet a votació aquest dijous “en els pitjors dels casos no retrocedirem en res”. Després que part del sector audiovisual de l’Estat hagi carregat contra el projecte de llei i organitzacions com la Federació Llull alerti que es “discrimina el català”, Iceta ha negat que s’empitjori la situació de l’audiovisual i ha recordat que el govern espanyol ha hagut de gestionar interessos “contraposats” dels diferents agents audiovisuals que treballen a l’Estat. Després d’evitar pronunciar-se sobre les esmenes que s’estan negociant, ha garantit el compromís de l’executiu amb el cinema espanyol. “Treballarem fins l’últim moment”, ha apuntat.

En una atenció als mitjans des del Festival de Canes, Iceta ha defensat que la preocupació dels productors amb les productores associades a televisions per la competència deslleial ja és possible que es produeixi sense la llei “i no s’està donant”. “No es tracta de barallar-se per un pastís per es redueix sinó per un que s’amplia”, ha assenyalat.

També ha entès que el sector cregui que la llei no fa avançar el suficient. “Una altra cosa és que puguem satisfet el que demanen”, ha lamentat.