Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Greu crisi institucional a Espanya, però l’independentisme s’ho mira: Els ministres Garzón i Iglesias contra la monarquia corrupte

Iglesias recorda a Felip VI que respecte institucional significa “neutralitat política”

Redacció 25/09/2020
Pla mig del líder de Podem, Pablo Iglesias, i del líder d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, durant un acte de campanya de BComú al Carmel, el 19 de maig del 2019. (Horitzontal)

El líder de Podem cita l’article de la Constitució que declara que la sobirania “resideix en el poble”

Pablo Iglesias ha recordat aquest divendres a Felip VI que respecte institucional significa “neutralitat política del cap de l’Estat, renovació dels òrgans judicials en temps i forma, actuacions de la força pública proporcionals”. El líder de Podem ho ha dit a Twitter, en una piulada on també ha reproduït l’article 1.2 de la Constitució Espanyola. És l’article que estableix que la sobirania “resideix en el poble espanyol, del qual emanen tots els poders de l’Estat”.

Iglesias ho ha dit després que hagi transcendit que Felip VI ha trucat avui al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, per expressar-li que li hauria “agradat” ser a l’acte d’entrega de despatxos a la nova promoció de jutges de l’Escola Judicial, que s’ha celebrat a Barcelona. El govern de Pedro Sánchez va decidir que el Rei no hi assistís adduint motius de seguretat.

El ministre Garzón acusa la monarquia de “maniobrar contra el Govern democràticament elegit”

El ministre de Consum espanyol, Alberto Garzón, ha acusat aquest divendres la monarquia de “maniobrar contra el Govern democràticament elegit”. Garzón ho ha dit a Twitter després que hagi transcendit que Felip VI ha trucat avui al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, per expressar-li que li hauria “agradat” ser a l’acte d’entrega de despatxos a la nova promoció de jutges de l’Escola Judicial, que s’ha celebrat a Barcelona. El govern de Pedro Sánchez va decidir que el Rei no hi assistís adduint motius de seguretat.

“La posició d’una monarquia hereditària que maniobra contra el Govern democràticament elegit, incomplint d’aquesta manera la constitució que imposa la seva neutralitat, mentre és aplaudida per l’extrema dreta és senzillament insostenible”, ha escrit Garzón.