Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Foment reclama a Junts que doni suport a Aragonès i que pensi en “clau de país i no partidista”

Sánchez Llibre reclama més debat i més participació en la presa de decisions de la patronal que dirigeix dins la CEOE

Agències 25/09/2022
Pla del president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, en una roda de premsa posterior a la reunió amb l'Ajuntament de Barcelona. Imatge del 21 de desembre de 2021

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha remarcat la importància de l’estabilitat del Govern i ha lamentat que els partits de coalició “discuteixin i que això pugui acabar en una ruptura”. “Reclamem que es doni suport al president de la Generalitat i que els seus socis pensin en clau de país i no partidista”, ha dit en una entrevista a ‘El Periódico’. Dies després d’anunciar-se que hi haurà eleccions a la patronal espanyola CEOE, Sánchez Llibre ha afirmat que donarà suport a Antonio Garamendi a un altre candidat “un cop conegut el programa electoral” i ha remarcat que li agradaria “més debat i més participació en la presa de decisions” en el si de l’organització en el futur.

 

D’altra banda, ha instat al president espanyol, Pedro Sánchez, a liderar el pacte de rendes i incloure-hi el salari dels funcionaris, les pensions i el salari mínim. Sense un acord, ha advertit, “es veurien perjudicades les inversions, els llocs de treball, les desigualtats anirien a més i això provocaria una gran fractura social, com ja va passar en l’anterior crisi”.

 

Amb relació a l’impost extraordinari sobre les grans fortunes que ha plantejat el ministeri d’Hisenda, Sánchez Llibre ha assegurat que tot sembla indicar que es tracta d’una mesura “confiscatòria” que atempta contra l’article 31.1 de la Constitució.

 

En ple debat sobre l’impost del patrimoni, Sánchez Llibre ha animat el Govern a seguir els passos d’Andalusia i a suprimir-lo i també la resta de taxes “que promouen la deslocalització, no d’empreses sinó de patrimonis individuals”.

 

El president de Foment, però, ha criticat les “formes” que l’executiu andalús ha fet servir per intentar captar capital català. “Amb aquestes crides el que està creant el senyor (Juan Manuel) Moreno Bonilla és un conflicte territorial que no és necessari”, ha lamentat.