Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Espanya se suma a la decisió d’Alemanya i també enviarà tancs Leopard a Ucraïna

El govern espanyol encarà no concreta quina serà l’aportació i explica que oferirà ensinistrament

Redacció 25/01/2023

Espanya enviarà tancs Leopard a Ucraïna en línia amb la decisió presa per Alemanya. Fonts del govern espanyol insisteixen que l’enviament d’equipament es farà en coordinació amb la resta d’aliats de l’OTAN i de la Unió Europea. A més, Espanya també oferirà ensinistrament en l’ús dels tancs.

L’executiu de Pedro Sánchez encara no concreta quina serà l’aportació exacta que faci Espanya i rebutja que la qüestió hagi de rebre el vistiplau del Congrés. El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha reiterat en roda de premsa aquest dimecres a la cambra baixa que Espanya actuarà conjuntament amb els aliats occidentals i ha fet seva la confirmació de la ministra de Defensa, Margarita Robles, d’enviar tancs Leopard.

La decisió no ha agradat als socis de coalició. La líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha criticat l’enviament de tancs i s’hi ha oposat públicament. Per contra, el PP ha defensat que cal enviar tancs i ha demanat la compareixença de Robles al Congrés per explicar l’actuació del govern espanyol.