Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

ERC pregunta a la Comissió Europea que farà per evitar que els Estats espiïn polítics

Recorden que el cas de l’empresa israeliana Candiru és “el segon” que afecta independentistes catalans

Avatar
Agències 19/07/2021
Pla mitjà de l'eurodiputat Jordi Solé (ERC). Imatge del 13 d'abril del 2021. (Horitzontal)

Els eurodiputats d’ERC, Diana Riba i Jordi Solé, han preguntat a la Comissió Europea (CE) si farà “alguna acció” per “garantir” que els Estats membre “asseguren la confidencialitat de les comunicacions” i no fan servir tecnologies “que atempten contra la privacitat per controlar polítics, partits polítics o representants governamentals elegits democràticament”. ERC fa referència a la polèmica sobre l’empresa israeliana Candiru, de la qual Microsoft ha fet públic que ven programari maliciós a agències governamentals d’arreu del món per “piratejar ordinadors i telèfons”. ERC afirma que “segons ha confirmat l’empresa, les úniques víctimes identificades a la Unió Europea són de Catalunya, i totes estan vinculades al moviment independentista”.

Els republicans recorden que aquest és “el segon cas de vigilància amb motius polítics que afecta independentistes catalans”, després que el juliol de l’any passat l’aleshores president del Parlament de Catalunya Roger Torrent i l’aleshores diputat Ernest Maragall fossin “víctimes d’un altre programari espia, Pegasus”.

 

“Brussel·les no es pot quedar de braços creuats quan polítics, acadèmics i periodistes són espiats per governs europeus. Cal protegir la privacitat”, ha reclamat Solé.