Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

ERC escull la nova executiva amb una llista única però amb una militància de pensament divers

Caldrà està atents a la participació de la militància (9.516 persones amb dret a vot) i si l’executiva encapçalada per Junqueras, Rovira, Aragonés i Vilalta tindran vot de càstig

Redacció
Redacció 14/09/2019
Ofrena d'ERC al monument de Rafael Casanova, l'11 de setembre del 2019 (Horitzontal).

Primer cop que els militants podran votar electrònicament, però no podran decidir sobre la investidura de Pedro Sánchez tal i com demana el Col·lectiu Primer d’Octubre

ERC escollirà el diumenge la nova direcció política del partit en la jornada electoral del 28è Congrés Nacional, on només es presenta una candidatura per optar a l’elecció, la liderada per Oriol Junqueras, Marta Rovira, Pere Aragonès i Marta Vilalta. La jornada electoral arrencarà a les 9 del matí per via electrònica i s’estendrà fins a les 8 del vespre, mentre que presencialment es podrà votar en 18 punts arreu del país, de 10 del matí a 7 de la tarda. De fet, aquesta serà la primera edició on es podrà votar telemàticament. Els republicans també han destacat que “els militants exiliats o empresonats”, o qui no pugui exercir el vot ni presencial ni telemàticament, ho ha fet ja per correu.

Caldrà està atents a la participació i quins membres de la candidatura pateixen càstig

En total, 9.516 militants republicans han estat cridats a votar en un Congrés on es pot escollir entre l’únic equip presentat, ‘Compromís Republicà’, o bé el vot en blanc, encara que també es pot escollir si donar suport en bloc a la candidatura o bé escollir els membres de forma individualitzada.

El Col·lectiu Primer d’Octubre de militants crítics demana un vot en blanc

Aquest grup de militants de base sorgit com a queixa pel que consideren incompliments de la ponència aprovada a la Conferència Nacional demana un vot en blanc a l’executiva per considerar que són una continuïtat i que no han mostrat clarament el full de ruta a seguir pels propers quatre anys.

D’altra banda, a la jornada electoral també es podrà votar fins a un màxim de vint persones candidates al Consell Nacional de manera paritària. El diumenge a les 9 del vespre, quan s’esperen els resultats definitius, les trenta persones més votades s’integraran a l’estructura del Consell Nacional. La segona fase del Congrés s’encararà un cop elegida la nova direcció i es reunirà el plenari, que fixarà la línia política del partit pels propers anys.

 

 

 

 

 

Relacionats