Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

ERC es mostra disposada a parlar de la presidència de la Diputació amb JxCat

Pere Aragonès vol donar un missatge “de calma”

Redacció
Redacció 08/07/2019
Pere Aragonès, en una roda de premsa a la seu d'ERC / Esquerra

Esquerra Republicana manté “la mà estesa” a Junts per Catalunya per revertir la crisi sorgida a partir de l’acord dels juntaires amb el PSC per governar la Diputació de Barcelona. En una roda de premsa a la seu dels republicans, el vicepresident de la Generalitat assegura que “hi ha temps fins dijous per arribar a un acord en clau independentista”.

Pel que fa als retrets dels socis del Govern pels pactes de les municipals, Aragonès ha destacat com Esquerra “és una formació que entén les victòries s’han d’administrar amb generositat de país”. Tornant a la Diputació, els republicans es mostren disposats a negociar la presidència de l’ens supramunicipal amb Junts per Catalunya, “nosaltres volem parlar d’estratègia i no pas de cadires”.

Pere Aragonès creu que el camí a seguir són els acords per la resta de diputacions; “si en les altres hem estat capaços, perquè no ho podem fer a Barcelona?”. Esquerra ha confirmat que les converses amb Junts per Catalunya s’intensificaran en les pròximes hores.