Dimecres, 14 d'abril de 2021 - Edició 993
La República

ERC demana la compareixença de Montero perquè expliqui “la negativa” a transferir les bestretes de finançament

La petició dels republicans arriba després que Aragonès anunciés dur el govern espanyol davant els tribunals per l’impagament

Avatar
Agències 23/08/2019
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero

El grup parlamentari d’ERC al Congrés de Diputats ha demanat la compareixença en comissió de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, perquè expliqui “la negativa” del govern espanyol a transferir les bestretes de finançament del 2019 “que li correspon per llei”. La petició arriba dos dies després que el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, anunciés que duria l’estat davant els tribunals per l’impagament. Aragonès va assegurar que l’Estat tenia “retingudes de forma irregular” les bestretes, que el seu Departament xifra en 1.317 milions d’euros.

Aquest divendres també s’han registrat altres peticions de compareixença dels republicans i altres formacions. En aquest sentit, JxCat, ERC i Unidas Podemos demanen la compareixença del ministre de Foment, José Luis Ábalos, sobre la crisi del Prat. Els partits volen que el ministre doni explicacions sobre les polítiques de recursos humans que s’apliquen a l’aeroport i que cada any provoquen vagues. També li demanen quines mesures es preveuen per fer front a la vaga de Renfe del cap de setmana vinent.

També JxCat i ERC demanen la compareixença del ministre d’Assumptes Exteriors, Josep Borrell, perquè doni explicacions sobre l’informe ‘España Global’ que ha difós el ministeri. Els partits independentistes asseguren que el document té “asseveracions injurioses” sobre la societat catalana i “viola la presumpció d’innocència dels presos polítics”.

Finalment, ERC i Bildu demanen també la compareixença del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en relació als “controls policials i militars” en motiu de la reunió del G7 a Biarritz.