Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

En plena guerra contra Ucraïna, l’Estat espanyol revela que tenien preparada una operació militar per combatre “l’independentisme”

|

- Publicitat -

El general Fernando Alejandre, l’excap de l’Estat Major de la Defensa d’Espanya (Jemad), entre 2017 i 2020, ha afirmat que quan es va produir el referèndum i la declaració unilateral d’independència, tenia “previstes totes les alternatives davant de l’independentisme” a Catalunya. El general ho ha revelat a una entrevista a l’ABC; on ha apuntat que en un sobre hi havia tota l’operació per poder combatre l’independentisme, un pla anterior a l’aplicació del 155.

Publicitat

En aquesta línia, ha assegurat que aquesta operació donaria pas a les forces de seguretat de l’Estat amb “diverses accions“. De fet, el pla era el mateix que es va usar per als atemptats de l’11-M, que es va donar protecció a les vies de ferrocarril i estacions de tren. “Sobre aquests fonaments planejaríem una operació escalable que s’anés ajustant en cada moment, en funció de com evolucionés la situació”, ha explicat textualment a l’ABC.

Alejandre assegura que des de les Forces Armades es tenia informació força fiable de la situació: “Incloses les capacitats d’aquests CDR i la situació del cos de Mossos d’Esquadra”.

Davant la notícia en una piulada, el president a l’exili, Carles Puigdemont, titlla l’Estat Espanyol “d’aspirant a criminal, en nom a la pàtria”. Així mateix, lamenta que “en plena guerra contra Ucraïna, que defensa el seu dret a l’autodeterminació, l’Estat espanyol revela que tenia preparada una operació militar per combatre l’independentisme”.

Et pot interessar  La CUP avisa que Junts "s'està posant al mateix carreró sense sortida que ERC"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió