Dijous, 13 d'agost de 2020 - Edició 749
La República

En Comú Podem creu que el Govern no ha d’exercir les seves pròpies competències

Els comuns emplacen el Govern a pactar amb l’Estat el confinament del Segrià

Redacció
Redacció 13/07/2020
Pla mitjà del portaveu de CatComú, Joan Mena, durant una roda de premsa del 13 de juliol de 2020 (Horitzontal)

Sol passar que, en moments de màxima transcendència i on s’han de prendre decisions amb rapidesa, els partits polítics queden retratats. És el cas d’En Comú Podem que s’ha alienat amb l’Estat opressor i centralista després que la justícia espanyola hagi decretat nul el confinament del Segrià ordenat per la Generalitat de Catalunya.

El portaveu de CatComú, Joan Mena, ha instat Quim Torra a pactar amb el govern espanyol la fórmula jurídica per confinar la població del Segrià. Ho ha proposat en una roda de premsa aquest dilluns. “Recuperar la certesa passa perquè el Govern de la Generalitat arribi a un acord amb l’Estat per retornar la seguretat sanitària i jurídica a tot el país”, ha dit Mena, que ha atribuït el revés judicial a “les improvisacions” de l’executiu català i al fet que tingui “la mirada posada en la campanya electoral”.

Dit d’una altra manera, En Comú Podem creu que el Govern no ha d’exercir les seves pròpies competències i anar-les a pidolar a l’Estat. Cal recordar que aquesta és la formació més federalista que hi ha al panorama polític espanyol i que evidencia que l’únic camí viable per a un futur pròsper per a Catalunya és la independència.

Relacionats