Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Els registres civils catalans van inscriure el doble de defuncions la primera setmana d’abril

El Registre Civil de Barcelona no va registrar cap mort entre finals de març i principis d’abril a causa del seu col·lapse durant aquestes dues setmanes

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-Els registres civils de Catalunya van inscriure la primera setmana d’abril, del 30 de març al 5 d’abril, un 101% més de defuncions que en la mateixa setmana de l’any 2019. En concret, es va detectar un 66% d’augment als registres civils ordinaris principals i un 230% d’increment en el cas dels registres civils delegats dels jutjats de pau. L’última setmana de març, del dia 23 al dia 29, els morts inscrits van suposar un 37% més que l’any anterior. Aquestes dades no tenen en compte el Registre Civil de Barcelona, que no va inscriure cap defunció a causa del seu col·lapse durant aquestes dues setmanes. Això s’atribueix directament a la crisi sanitària del coronavirus.

En canvi, del 16 al 22 de març, durant la primera setmana completa de confinament, les defuncions inscrites van ser un 34% inferiors a les del 2019. Aquestes dades les ha facilitat la Conselleria de Justícia a la comissió de seguiment del coronavirus del TSJC.