Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Els projectius de foam més lesius dels Mossos es retiraran “urgentment”

La retirada, tot i que s’ha instat que sigui “urgent”, no serà immediata

Redacció 02/12/2022
Un mosso d'esquadra apunta manifestants amb una pistola de projectils de foam durant el desallotjament de l'AP-7 a l'altura de Salt el 12 de novembre del 2019. (Horitzontal) Data de publicació: dimecres 13 de novembre del 2019, 10:29 Autor: Xavier Pi

La CUP, Junts i comuns s’han posat d’acord per eliminar l’ús dels projectius de foam altament lesius de les actuacions dels Mossos d’Esquadra. La comissió d’estudi del model policial del Parlament ho ha aprovat aquest divendres amb els vots a favor dels tres partits esmentats, i l’abstenció d’ERC. Per contra, s’ha aprovat la substitució dels projectils de foam  per mitjans “igual d’eficaços” que siguin “potencialment menys lesius”.

La retirada, tot i que s’ha instat que sigui “urgent”, no serà immediata. Mentre aquests projectils viscoelàstics lesius continuïn utilitzant-se, el Parlament demana a la policia catalana que incorpori eines tecnològiques per geolocalitzar i registrar les actuacions amb vídeo i àudio, per així permetre la seva traçabilitat.

Com era d’esperar, el PSC, Cs i Vox han votat en contra d’aquesta proposta.