Dimarts, 4 d'agost de 2020 - Edició 740
La República

Els comuns demanen a ERC que prioritzi les negociacions dels pressupostos a la taula de diàleg

Ha apel·lat als republicans per defensar mesures progressistes a l’Estat que ajudin en la sortida de la crisi a Catalunya, que ha apuntat que és una de les comunitats més afectades pel coronavirus

Redacció
Redacció 29/06/2020
Pla mitjà del portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, en roda de premsa a la seu dels comuns, el 13 de gener del 2020

Joan Mena avisa que ECP no s’apartarà ni “incomplirà” els acords del govern de coalició

 

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha insistit a ERC que cal que seguin a negociar els pressupostos generals de l’Estat i “es deixin de batalles amb JxCat”. “Ara més que mai l’amor a Catalunya s’haurà de demostrar en el pols per uns pressupostos generals que no deixin a ningú enrere”, ha argumentat Mena, que ha estès la mà als republicans per blindar les mesures progressistes. El portaveu, a més, ha advertit que En Comú Podem no s’apartarà dels acords recollits en el pacte del govern de coalició i ha avisat que “ningú compti” amb ells per “incomplir-los”.

 

Tot i això, Mena ha demanat reforçar les aliances d’esquerres perquè, tal i com ha recordat, per la correlació de forces al Congrés ells “sols” no arribaran “tan lluny com el moment històric demana”. Per això ha apel·lat a ERC per defensar mesures progressistes a l’Estat que ajudin en la sortida de la crisi a Catalunya, que ha apuntat que és una de les comunitats més afectades pel coronavirus, i ha fet una crida a les formacions catalanes a “anar tots a una i fer valdre el seu pes al Congrés”.

 

D’altra banda, Mena ha insistit que les polítiques de Ciutadans “són incompatibles” amb el seu programa de govern, encara que ha admès que la formació taronja “ha rectificat en favor dels consensos socials”, com en l’ingrés mínim vital.

 

Els comuns creuen que la proximitat d’eleccions “no pot bloquejar” la taula de diàleg: “No pot ser un inconvenient” però ho diuen amb la boca petita

 

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha assegurat que la taula de diàleg és “més necessària que mai” un cop acabada l’emergència sanitària i ha apostat per reunir-la al juliol, com ja es va comprometre a fer el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En aquest sentit, Mena ha negat que la proximitat d’unes possibles eleccions catalanes pugui “bloquejar” la negociació. “Som conscients de la descomposició del Govern, exigim a Torra que fixi data de convocatòria d’eleccions però això no pot ser un inconvenient”, ha dit en roda de premsa, on ha insistit que és “l’única sortida possible als desacords entre governs”.

 

Mena ha dit que un cop acabada la crisi “és moment que es reuneixi” la taula però ha recordat que qui ha de fixar la data són els dos executius.

Relacionats