Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Els CDR protesten a la porta de la seu d’ERC i exigeixen ”desobediència o dimissió”

Un grup d’al voltant de la trentena de persones dels CDR s’han presentat aquest dijous al matí a la seu nacional d’ERC, al carrer Calàbria de Barcelona, en protesta pel […]

Redacció
Redacció 02/08/2018
Imatge de la seu d'ERC a Barcelona / @CDRCatOficial

Un grup d’al voltant de la trentena de persones dels CDR s’han presentat aquest dijous al matí a la seu nacional d’ERC, al carrer Calàbria de Barcelona, en protesta pel que consideren una manca de política decidida en favor de la República catalana.

Els manifestants han empaperat l’entrada amb cartells on es llegia “el poble mana, el Govern obeeix” i han fet pintades a la paret de la façana. El grup ha intentat entrar a la seu dels republicans però se’ls ha impedit l’entrada. De fet, els Mossos s’han presentat al lloc dels fets per garantir que la concentració no causava problemes però fonts policials asseguren que no s’ha identificat cap dels manifestants. ERC ja ha dit que no els denunciarà.

En marxar de la seu d’Esquerra, els CDR han emès un comunicat a les xarxes on reclamen als polítics “desobediència o dimissió”, i on retreuen al Govern i a la Mesa del Parlament que “acatin” la suspensió dels diputats i negociïn amb l’Estat “mentre reprimeix”.


En aquest comunicat, els CDR recorden que l’1 d’octubre es va “decidir que es vol ser república”. “Per exercir el dret a l’autodeterminació, el poble pateix una persecució per part de l’Estat espanyol. S’ha evidenciat la falta de separació de poders i l’ús de la repressió per imposar-se, com un estat antidemocràtic i autoritari”, afegeixen, tot comentant que un exemple d’aquesta actitud és “l’últim embat” que ha “portat a suspendre els diputats encausats” per l’1-O. “Això posava la Mesa novament en la disjuntiva d’acatar o desobeir.

Per altra banda, des d’Esquerra han assegurat que lamenten els fets d’avui ocorreguts a la seva seu. “Són fets que rebutgem de ple, que no sumen, i que fan cada dia més petit el nostre moviment. Respectem totes les posicions polítiques però no compartim segons quines formes de manifestar-ho i menys contra treballadors”, han exposat.

ERC “no accepta lliçons”

“Des d’Esquerra Republicana volem reivindicar que som un partit amb 87 anys d’història. Un partit que fins fa ben poc lluitava sol per assolir l’objectiu de la República catalana i que no accepta lliçons en aquest sentit”, han remarcat.

En aquest sentit, han volgut recordar que fa 9 mesos que el president del partit, Oriol Junqueras, està empresonat empresonat i més de 4 que la secretària general, Marta Rovira, està a l’exili. “Uns empresonaments i exilis per haver defensat els ideals republicans”.

Han comentat que ERC segueix sota el radar constant de la Guàrdia Civil i dels aparells repressors de l’Estat i que “el partit no s’apartarà ni un mil·límetre de l’objectiu de la República fins a aconseguir-lo, però convé que alguns espais facin una reflexió, perquè l’adversari és un altre”. “El que toca avui més que mai és la unitat d’acció per aconseguir els objectius comuns i no els enfrontaments entre independentistes”, han reblat.