Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Suprem no admet a tràmit una querella de Vox contra Torra

El Tribunal Suprem ha arxivat una querella de Vox contra Quim Torra per conspiració i proposició per la rebel·lió. Segons el partit d’extrema dreta, la crida del president de la […]

Redacció
Redacció 16/04/2019
Quim Torra, president de la Generalitat / Junts per Catalunya

El Tribunal Suprem ha arxivat una querella de Vox contra Quim Torra per conspiració i proposició per la rebel·lió. Segons el partit d’extrema dreta, la crida del president de la Generalitat a seguir la via eslovena per arribar a la independència de Catalunya és constitutiva d’un delicte.

Segons el veredicte de la sala, la querella exposa “simples sospites” derivades d’opinions i missatges de diversos comptes de Twitter emesos per persones diferents, “que no tenen relació entre ells ni amb el querellat”. Per tant, considera que els fets denunciats “no constitueixen cap il·lícit penal”.

Els magistrats entenen que fa una “menció” al precedent d’Eslovènia però que està “desvinculada” d’accions o decisions concretes ulteriors que hagi fet el mateix Torra. “Per apreciar provocació, proposició o conspiració per a la rebel·lió és indispensable que no s’arribi a iniciar l’execució del delicte, perquè sinó pel contrari estaríem davant d’una temptativa o la consumació del delicte”, recull la resolució.