Dijous, 6 d'agost de 2020 - Edició 742
La República

El setge de Colau al govern català s’intensifica

Colau demana a Torra que actuï ja a les residències, si cal amb trasllats massius aquest cap de setmana, però el govern de comuns i socialistes han estat desapareguts els primers 15 dies

Redacció
Redacció 03/04/2020

Una forta campanya de promoció de noticies contra el govern català inunda les xarxes socials, fins i tot pagant diners a grans empreses de comunicació

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha intensificat la campanya contra el govern català demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que actuï ja a les residències, si cal amb trasllats massius aquest cap de setmana. Colau ha tornat a alertar que el 70% de residències de la ciutat podrien estar afectades pel coronavirus, “lluny del 30% que diu el Govern”.

Demagògia lerrouxista en plena crisi del Covid-19 i d’aquesta manera tapar els greus errors del govern espanyol d’on en formen part

Segons Colau, les dades que dona el Govern sobre l’afectació del coronavirus en residències de gent gran a Barcelona “es queden molt curtes”. Per les trucades que ha fet l’Ajuntament, i tenint en compte que no estan arribant testos per fer la prova a persones amb símptomes clars de coronavirus, el consistori estima que hi ha un 70% de centres amb almenys un positiu. Oblida el fracàs de la compra centralitzada sobretot en el cas dels tests per part del govern de Podemos i PSOE.

El govern de Barcelona actua tard i malament

D’altra banda i tot just ara, la regidora Tarafa ha anunciat l’obertura de cinc nous dispositius socials per atendre persones vulnerables i 310 places addicionals d’allotjament. Així doncs, s’amplia el pavelló de Fira de Barcelona amb 225 llits addicionals. En total, la capacitat ara és de 450 places. En segon lloc, la Fundació Pere Tarrés ha cedit un equipament capaç d’acollir 70 places, i servirà per allotjar persones sensellar amb alcoholisme o altres addicions en actiu. També hi ha 15 noves places en el marc del Servei d’Acolliment d’Urgència a la Vellesa (SAUV), per a persones grans molt fràgils sense símptomes.

A més, també s’ha instal·lat un nou dispositiu d’higiene i alimentació a l’Estació del Nord, que permet dutxar-se i també distribueix pícnics que cobreixen el dinar i el sopar. D’altra banda, l’organització del xef José Andrés ha començat a distribuir 500 bosses d’àpats al dia.

Els centres de serveis socials han atès 17.000 persones en dues setmanes, d’entre les quals unes 6.000 són situacions d’urgència sobrevinguda en persones que demanen atenció per primera vegada o després d’un any sense fer-ho.

 

 

 

 

 

 

 

Relacionats