Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El rei espanyol no és ben rebut als Països Catalans: concentració a València contra Felipe VI

‘Arran València’ havia impulsat la convocatòria

Redacció
Redacció 25/11/2019
Felipe VI, en una imatge d'arxiu/ ACN

Una recent enquesta elaborada pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) deixava clar que, pels catalans, la casa reial espanyola és la institució pitjor valorada. Un 73,3% posaven una nota del 0 al 4 a Felipe VI, fet que el portava a obtenir una puntuació mitjana de 2,21 sobre 10.

Però aquesta animadversió a la monarquia no és palesa només a Catalunya, també als Països Catalans (i, fins i tot, a la resta d’Espanya aquesta no surt gaire ben parada). Avui mateix, per exemple, Felipe VI ha visitat València per assistir a la cerimònia dels premis Jaume I i la rebuda dels ciutadans no ha estat gaire bona.

‘Arran València’ havia fet una convocatòria a la plaça del Mercat per a mostrar el rebuig a la presència del monarca i molts hi han acudit. Durant la concentració, l’organització ha denunciat que la policia espanyola els ha escorcollat i identificat. “També ens ha requisat banderes”, han criticat a Twitter.

S’acosta un nou escàndol de Juan Carlos I

El periodista de la caverna Pedro J. Ramírez assegura que s’acosta un nou escàndol econòmic relacionat amb el rei emèrit espanyol, Juan Carlos I. Fa set mesos que no participa en cap acte amb el seu fill, Felipe VI i -de fet- aquesta en podria ser la raó. Escriu el diari ‘El Español’ que “circula en determinados medios que se prepara un gran escándalo económico dirigido a deteriorar la monarquía como objetivo principal”. Els determinats mitjans són els que sempre han estat usats (i viceversa) per les clavegueres de l’Estat.

“De conocerse la fortuna de Juan Carlos actuaría como una bomba con efectos incalculables sobre la imagen de Felipe VI y la estabilidad de la monarquía misma, al ser doble heredero de su padre: de la corona y del dinero cuando se muera”, afegeix -per ara- el digital de Pedro J. , que diu que Juan Carlos I es va forrar amb la Borsa i insinua que traficant amb informació privilegiada de l’IBEX.