Dilluns, 17 de Febrer de 2020 - Edició 571
La República

El PSC va donar gairebé 7.000 euros al marit d’una regidora de Badalona per un eslògan

Les justificacions del govern local no convencen

Redacció
Redacció 09/10/2019
Una imatge de l'Ajuntament de Badalona

La societat ‘Enter Global Events’, administrada pel marit de la segona tinent d’alcalde de Badalona, la socialista Teresa González, figura com a beneficiària d’una factura de 6.897 euros en relació amb la campanya de propaganda institucional que l’executiu de l’alcalde socialista Àlex Pastor difon amb l’eslògan “Estimem Badalona”. Concretament, l’import correspon a una tanca publicitària (col·locada en un lateral de la pista de gel que l’empresa va instal·lar a iniciativa privada el desembre de 2018) que es limitava a reproduir el lema “Estimem el Nadal a Badalona” i el logotip de l’Ajuntament.

El govern local es justifica assegurant que, l’últim Nadal, va organitzar “activitats noves que s’havien de promocionar i anunciar amb més intensitat” i assegura que va considerar “convenient” publicitar-les a la pista de gel pel seu “caràcter lúdic i familiar” i per la previsió de l’organitzadora de rebre una gran quantitat de públic objectiu. No obstant això, el cartell no al·ludia a cap acte festiu. La despesa no incloïa divulgar esdeveniments al recinte, aliè al programa de l’Ajuntament.

La regidoria del socialista Rubén Guijarro va encomanar l’anunci el novembre de 2018 mitjançant un contracte que no requereix concurs. En arribar al ple, els regidors de govern (sis del PSC i dos dels comuns) van donar suport a sufragar la factura i els 19 membres de l’oposició es van abstenir. Entre els vots a favor, hi havia el de González, malgrat que el reglament obliga els regidors a abandonar la sala quan es dirimeixin assumptes que els afectin per parentiu. L’executiu se segueix excusant i defensa que no hi havia cap raó perquè l’edil s’inhibís en no tractar-se d’aprovar una contractació sinó d’un “mer tràmit de pagament”.

El govern local destaca que la “mateixa acció publicitària es va fer amb altres governs” com el de Xavier Garcia Albiol (PP).

Relacionats