Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El PSC homenatja a Rafael de Casanovas després d’acusar l’ independentisme d’apropiar-se de la diada

Miquel Iceta s’ha dirigit a la premsa després de la tradicional ofrena al líder de la resistència del 1714. Preguntat sobre la situació actual del país ha declarat que “ha arribat l’hora de construir […]

Redacció
Redacció 11/09/2018
Ofrena del PSC al monument de Casanova / Twitter

Miquel Iceta s’ha dirigit a la premsa després de la tradicional ofrena al líder de la resistència del 1714.

Preguntat sobre la situació actual del país ha declarat que “ha arribat l’hora de construir un espai pel diàleg” d’aquesta manera creu que la classe política ha de posar el seu màxim esforç en la implicació de la ciutadania en objectius nacionals compartits.

Iceta també ha volgut parlar sobre els presos. Afirmant que en un estat de dret i amb separació de poders no es pot demanar a un executiu que alliberi un pres. Sobre el diàleg entre l’Estat i el Govern Torra-Aragonès ha destacat: “No s’han de posar condicions impossibles al diàleg” en relació a un possible alliberament dels presos per tal d’iniciar converses.

Per últim Miquel Iceta ha reivindicat la figura de Pasqual Margall qui “va crear un espai comú per tothom a la Ciutadella. Esperem que els pròxims anys els actes de la diada siguin inclusius”.

La piulada de Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha felicitat aquest dimarts la Diada mitjançant una piulada a Twitter on aposta per un 11 de Setembre de “convivència, respecte, diàleg i entesa”. “Que aquest 11 de setembre sigui un dia de celebració i orgull per una cultura, una llengua i una història que uneix tots els catalans i catalanes. Per la convivència, el respecte, el diàleg i l’entesa”, escriu per tancar en català amb: “Bona Diada 2018 a tothom!”. El missatge de Sánchez s’assembla molt al que va escriure l’any passat, on apostava per “la via del diàleg, la convivència i el respecte” i assegurava que “un nou acord és possible”. També utilitza termes semblants als que va utilitzar ara fa un any el seu predecessor, Mariano Rajoy, que l’11 de setembre del 2017 va signar un twit que deia: “Per una Diada de llibertat, convivència i respecte per a tots els catalans”.