Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El PSC creu que ERC no té credibilitat i demana a Borràs que obri una altra ronda de consultes

Respon tant a ERC que diu que l’acord és a punt com a la presidenta Borràs que diu que no farà ronda fins tenir-ho lligat

Avatar
Agències 03/05/2021
Salvador Illa (PSC) en una atenció als mitjans des de Ciutat Meridiana el 20/03/2021 | ACN Horitzontal.

La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha assegurat aquest dilluns que ERC no té credibilitat quan afirma que pot tancar aviat un acord amb Junts, i ha demanat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que obri una ronda de consultes per proposar el seu líder a la cambra, Salvador Illa, com a candidat a la presidència del Govern. “ERC està acomplexada i no es vol adonar de la realitat: un govern amb Junts està fracassat i no funcionarà, per la qual cosa li demanen mirar cap a l’alternativa d’una majoria d’esquerres liderada per Illa”, ha dit en conferència de premsa.

Romero ha remarcat que “estaria bé que la presidenta Borràs fes la seva feina i comencés una ronda de consultes més enllà de si hi ha acord o no hi ha acord”, com més aviat possible, i ha recordat que va proposar la candidatura de Pere Aragonès (ERC) quan no tenia prou suport i que volen proposar Illa perquè pugui defensar la seva proposta en el ple.

ELECCIONS A MADRID
Respecte les imminents eleccions a la Comunitat de Madrid, Romero ha demanat “als demòcrates i la gent d’esquerra” que votin i, sobre l’actitud de la presidenta i candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, ha dit “que no són raonables per a una presidenta”. “Esperem que hi pugui haver un canvi i tornem al prestigi i al respecte de les institucions”, ha dit, després d’acusar el PP d’haver-se sentit còmode amb l’actitud de Vox i amb la polarització de la campanya.