Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El PSC aconsegueix un dels càrrecs amb més poder dins del govern espanyol

Francesc Vallès serà designat nou secretari d’Estat de Comunicació del govern de Pedro Sánchez. L’any 2020 es van gastar 123 milions d’euros en publicitat.

Redacció
Redacció 13/07/2021
Francesc Vallès, exdiputat al Congrés del PSC i nou secretari d'Estat de Comunicació del govern espanyol, en una fotografia d'arxiu del 17 de novembre del 2016 a Reus. Pla mig. (Horitzontal)

L’exdiputat al Congrés pel PSC substituirà en el càrrec el periodista Miguel Ángel Oliver i serà l’encarregat de repartir milers d’euros de publicitat institucional, 123 MEUR l’any 2020

El reusenc Francesc Vallès serà designat nou secretari d’Estat de Comunicació del govern de Pedro Sánchez, segons ha pogut confirmar l’ACN. Els socialistes catalans afegeixen així un altre actiu a l’executiu estatal, al costat del ministre de Cultura, Miquel Iceta, i de la de de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sànchez. Vallès substituirà en el càrrec el periodista Miguel Ángel Oliver.

123 MEUR per controlar els mitjans de comunicació d’obediència espanyola, catalans inclosos 

Està previst que el nomenament de Vallès, que el mateix Sánchez li ha comunicat aquest dimarts a la tarda, sigui aprovat pel Consell de Ministres de dimarts vinent. El PSC surt reforçat i tindrà a les seves mans el control de la premsa catalana d’obediència espanyola. 123 MEUR com a mínim donen per molt. El Grup Godó i Premsa Ibèrica milloraran el tractament al PSC. La supervivència està en joc.