Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

El PP també presenta una denúncia contra Torra a la fiscalia pels llaços grocs

El PP ha presentat una denúncia contra el president Quim Torra per no haver retirat els llaços grocs dels edificis de la Generalitat, tal com li va ordenar la Junta […]

Agències 15/03/2019
Balcó del Palau de la Generalitat amb pancarta de "llibertat presos polítics i exiliats"

El PP ha presentat una denúncia contra el president Quim Torra per no haver retirat els llaços grocs dels edificis de la Generalitat, tal com li va ordenar la Junta Electoral Central (JEC). Ciudadanos ha fet el mateix aquest matí, quan Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa han anat a la seu de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Barcelona, per presentar un escrit en que plantegen que Torra podria haver comés els delictes de “desobediència” i “delicte electoral”.

Al seu torn, l’escrit presentat pels populars a la Fiscalia General de l’Estat assenyala que Torra podria haver comès un delicte de denegació d’auxili a requeriment d’autoritat competent o un delicte de desobediència. El PP demana a la fiscalia que obri diligències i faci les “accions penals oportunes” contra les persones que puguin ser responsables d’aquests suposats delictes. Així mateix l’escrit també demana les “mesures necessàries” per fer efectiva la retirada de “simbologia partidista” dels edificis que depenen de la Generalitat per tal de “restaurar la legalitat, la necessària i legítima autoritat de la JEC, així com el principi de neutralitat i els altres principis que regeixen un procés electoral lliure”.

La denúncia es dirigeix directament contra Torra però també contra els funcionaris o autoritats de poders públics que “permetin o emparin amb la seva acció o omissió” l’exhibició de “símbols ideològics i partidistes” en edificis i espais públics tot i conèixer l’acord de la JEC i de la resta d’òrgans de l’administració electoral.

Demanen a la junta electoral que Girona retiri llaços i estelades de la ciutat

D’altra banda, el PPC ha entrat una petició a la junta electoral de zona perquè faci treure la pancarta de suport als presos polítics de l’Ajuntament de Girona, els llaços grocs i les entelades de les dependències i equipaments públics i dels carrers de la ciutat. La portaveu del partit a Girona, Concepció Veray, va fer la petició a l’alcaldessa, Marta Madrenas, aquest dimarts però “com que no ha atès la petició” ha decidit elevar el cas a l’organisme electoral per demanar-li que actuï. Veray considera que, deu dies després de la dissolució del Congrés i de la convocatòria d’eleccions, la pancarta que hi ha a la façana del consistori i el llaç groc que l’acompanya “vulneren l’obligat principi de neutralitat” i “almenys quatre resolucions de la Junta Electoral Central”.

Societat Civil Catalana també ultima una denúncia contra Torra 

Societat Civil Catalana (SCC) també ultima una denúncia contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per no haver retirat els llaços grocs dels edificis públics tot i l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC). Segons ha explicat el president de l’entitat, Josep Ramon Bosch, estan preparant la denúncia i la presentaran tan aviat com sigui possible. En aquest sentit, ha dit que no en permetran “ni una més” perquè “sense llei no hi ha democràcia” i ha afegit que SCC sempre defensarà la neutralitat institucional.