Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

El PP, sense vergonya: demanarà que se censurin les acusacions de “corrupte” al Congreso

El Grup Popular demanarà a la presidenta del Congreso, Ana Pastor, que ampliï la llista dels termes que han de retirar-se del Diari de Sessions i que censuri l’apel·latiu de “corrupte” […]

Avatar
Agències 02/01/2019
Dolors Montserrat, en una imatge d'arxiu

El Grup Popular demanarà a la presidenta del Congreso, Ana Pastor, que ampliï la llista dels termes que han de retirar-se del Diari de Sessions i que censuri l’apel·latiu de “corrupte” que utilitzen els altres partits per definir el PP en general o els membres d’aquesta formació. Sense cap mena de vergonya, emmarca aquesta petició en el fet que Pastor retirés del Diari de Sessions els termes “feixista” i “colpista” pel dur intercanvi d’acusacions entre unionistes i independentistes el passat 21 de desembre.

El PP, que al principi va dir no compartir la decisió de Pastor d’ordenar la retirada del terme “colpista” per considerar que aquest adjectiu defineix bé l’actuació d’aquells qui van promoure el procés independentista català, li demanarà ara que faci el mateix cada vegada que acusin algun dels seus de “corrupte”. La diferència és que la corrupció dels populars està més que provada als jutjats.

La mateixa presidenta va precisar el 21-D que la seva intenció no era esborrar els termes  “feixista” i “colpista” de les actes oficials del Ple sinó fer constar, amb una nota a peu de pàgina, que es tracta de paraules retirades per la Presidència”.

Faltar al respecte al PP és “faltar-li als espanyols”

Així ho ha anunciat en unes declaracions a Europa Press la portaveu del Grup Popular al Congrés, Dolors Montserrat. “Al PP moltes vegades se’ns ha insultat i anomenat corruptes i jo no conec cap dels 134 diputats del PP que sigui corrupte”, ha recalcat la dirigent popular.

I és que, ha afegit, el PP vol posar en valor “l’exemplaritat i el bon fer”. “El Ple al final ha de ser l’exemple de tota la societat, a la tribuna s’hi pot dir de tot, però mai de la vida insultant i faltant al respecte a cap partit polític, ni a cap diputat, perquè faltar-li al respecte és faltar-li als espanyols”, explica Montserrat.

En aquest context, la dirigent popular ha assenyalat que des del seu punt de vista no es pot dir que Pastor “esbronqui” els diputats per intentar mantenir l’ordre. “Jo no ho considero esbroncades. La presidenta Pastor és la que ordena el Ple i fa complir el Reglament i té tot el meu suport perquè realment ho fa de 10”, ha assegurat.

Traïdor no cal treure’l

Preguntada per si no caldria retirar també altres adjectius com el de “traïdor” que el partit de Pablo Casado dedica al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, quan l’acusa de “vendre” i “trair” Espanya “agenollant-se davant dels independentistes”, Montserrat estableix diferències.

“Bé, d’una persona que traeix la Constitució és clar que es pot dir”, sosté, abans d’al·ludir al document de 21 peticions que el president català, Quim Torra, va lliurar a Sánchez durant la reunió que tots dos van mantenir el passat 20 de desembre a Barcelona.

Des del seu punt de vista, aquest document conté “21 mesures per trencar Espanya” i el fet que els espanyols no les coneguin i que el Govern espanyol no informés d’aquestes mesures porta a pensar en una traïció. “Em temo que està traint i humiliant tots els espanyols”, ha insistit.