Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El PP premiarà la policia espanyola per la repressió a Catalunya aprovant un plus de sou al Senat

El PP aprovarà dimecres que ve en el Ple del Senat una moció perquè es pagui un plus a policies i guàrdies civils destinats a Catalunya, així com al País […]

Avatar
Agències 07/10/2018
Càrrega policial l'1-O

El PP aprovarà dimecres que ve en el Ple del Senat una moció perquè es pagui un plus a policies i guàrdies civils destinats a Catalunya, així com al País Basc i Navarra, per -diuen- la “pressió provocada per l’independentisme que suporten aquests agents i les seves famílies”.

La iniciativa, que tirarà endavant donada la majoria absoluta del PP a la Cambra alta, exigeix al Govern que estableixi un “complement de territorialitat” per als membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat que “compensi” la seva situació. El debat tindrà lloc en la sessió del Ple del dimecres al matí.

“No es poden tolerar les agressions i pressions que contínuament sofreixen la Policia i la Guàrdia Civil, fins i tot quan estan en hores de descans”, asseguren els ‘populars’ en la iniciativa, en la qual aposten per que aquestes forces de seguretat se sentin “recolzades, valorades i ben retribuïdes”.

La moció inclou també un reconeixement a la tasca d’aquests agents per les “coaccions” i “pressions” que suporten de l’independentisme, i demana que no es redueixi la seva presència especialment al País Basc i Navarra ni a Catalunya.

Catalunya, protagonista 

El PP dedicarà a Catalunya la meitat de les preguntes que ha registrat per al proper Ple. De moment, seguiran sent set, perquè l’ampliació del seu contingent de preguntes a nou no s’aplica en la sessió del dimarts.

Tres de les set preguntes aniran dirigides qüestions relacionades amb Catalunya: l’ocorregut el passat 1-O, els presos polítics i l’acord per pagar a la Generalitat 1.459 milions d’euros.

També el PDeCAT insistirà en aquest assumpte, preguntant al Govern si creu que pot impulsar el diàleg, i ERC abordarà a l’Executiu central sobre l’1-O de 2017 i sobre les delegacions catalanes a l’exterior.