Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

El poble Kurd pagarà les conseqüències del xantatge de la dictadura Turca a l’OTAN

Finlàndia i Suècia prometen a Erdogan examinar “ràpidament” l’extradició de kurds “sospitosos de terrorisme”

Redacció 28/06/2022
First row: Mevlüt Çavuşoğlu Minister of Foreign Affairs of Türkiye, Pekka Haavisto Minister of Foreign Affairs of Finland, and Ann Linde of Minister of Foreign Affairs of Sweden Second row: NATO Secretary General Jens Stoltenberg, President Recep Tayyip Erdoğan of Türkiye, President Sauli Niinistö of Finland and Prime Minister Magdalena Andersson of Sweden

L’acord amb Turquia per desbloquejar el seu accés a l’OTAN titlla el PKK d’organització “terrorista proscrita”

Finlàndia i Suècia s’han compromès a examinar “ràpidament” i “a fons” les peticions d’extradició de Turquia de kurds “sospitosos de terrorisme”. En una declaració conjunta amb Turquia firmada la vigília de la cimera de l’OTAN a Madrid, els dos països escandinaus asseguren que establiran “marcs bilaterals necessaris per facilitar extradicions” i la cooperació amb les autoritats turques “d’acord amb la Convenció Europea d’Extradicions”. El text també titlla el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) d’organització “terrorista proscrita”. Entre les exigències d’Ankara per aixecar el vet a l’entrada de Finlàndia i Suècia a l’OTAN hi havia l’extradició de 33 persones que considera terroristes per la seva suposada vinculació al PKK.

 

Erdogan també acusava els escandinaus de donar aixopluc a l’organització. “Finlàndia i Suècia investigaran i prohibiran qualsevol finançament i activitats de reclutament del PKK i d’altres organitzacions i extensions”, han promès en el document conjunt.