Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El PDeCAT s’obre a escoltar la proposta d’uns nous Pactes de la Moncloa si és per afrontar la crisi

Marc Solsona reclama que els ajuntaments tinguin “poder de decisió” per gestionar l’emergència sanitària

Avatar
Agències 15/04/2020
Pla curt on es pot veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, valorant l'impacte econòmic de la cancel·lació de la Fira de Sant Josep pel coronavirus, el 12 de març de 2020. (Horitzontal)

El PDeCAT està obert a escoltar la proposta d’uns nous Pactes de la Moncloa, si és per afrontar la crisi sanitària, econòmica i social. El portaveu del partit, Marc Solsona, ha afegit que si són per recentralitzar l’Estat, el partit nacionalista no la validarà -a través del grup de JxCat. Durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimecres a la tarda, l’alcalde de Mollerussa també ha reclamat que els ajuntaments tinguin “poder de decisió” per gestionar la crisi sanitària, de manera que els consistoris no siguin només “un braç executor” de les altres administracions. Solsona també ha donat suport al conseller Miquel Buch per la polèmica per l’enviament de 1.714.000 mascaretes: “Estarem sempre al costat del Govern i dels consellers”.

Solsona ha insistit que el PDeCAT no validarà uns nous Pactes de la Moncloa si volen ser “una escenificació o una ocurrència”. Tot i això, ha recordat que encara no hi ha cap proposta concreta sobre la taula i que, per tant, el partit tampoc pot proposar condicions: “No estem aquí”, ha subratllat. “No es pot intentar aprofitar la crisi com a excusa per recentralitzar les competències de les comunitats autònomes. Per tant, com a partit a través de JxCat, analitzarem si s’ha de participar o no”, ha reiterat.El portaveu del Partit Demòcrata també ha dit que s’està “a temps” de buscar estratègies conjuntes amb ERC, en cas que es pretengui fixar la mateixa posició. Després de destacar que l’espai postconvergent ha buscat “sempre” la unitat, Solsona ha recordat que els republicans l’han rebutjat sistemàticament.