Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

El Parlament presenta una guia per evitar la banalització de l’Holocaust

La doctora en sociologia, Marta Simó, ha elaborat la guia perquè hi ha hagut un augment dels “grups més radicals” en els darrers anys

Avatar
Agències 26/10/2021

El Parlament ha presentat aquest dimarts el quadern ‘Guia pràctica per a saber-ne més’, un document que pretén evitar caure en la “banalització” del nazisme i l’Holocaust.

Així ho ha explicat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, qui ha destacat que la guia també parla sobre el cas dels republicans nascuts a Catalunya o les dones, entre altres col·lectius. En la mateixa línia, la doctora en sociologia Marta Simó, autora del document, ha assegurat que “en els últims anys” s’ha detectat un augment dels “grups més radicals”, de manera que ha considerat que la guia encara pren “més rellevància”. El document dona continuïtat al projecte educatiu que va posar en marxa la cambra catalana el 2016 sobre el genocidi perpetrat cap als jueus.

El quadern s’adreça a estudiants de segon cicle de secundària i de Batxillerat i neix amb la voluntat “d’apropar” als joves les fonts documentals relacionades amb l’Holocaust. Tot plegat des d’una visió “rigorosa” i “entenedora”, que també para atenció al cas dels testimonis de Jehovà, les persones amb discapacitat i el col·lectiu LGTBI+, entre altres.

En la presentació, que s’ha fet a l’auditori del Parlament, també hi ha participat Dory Sontheimer, familiar de víctimes de l’Holocaust i autora del llibre ‘Les set caixes’, que ha cedit material inèdit per a poder fer la guia.