Divendres, 3 d'Abril de 2020 - Edició 616
La República

El Parlament gira l’esquena a Ciutadans

El ple del Parlament ha rebutjat una moció de Cs que demanava condemnar l’anterior Govern per generar “inestabilitat” econòmica durant el setembre i octubre del 2017 amb els vots en […]

Avatar
Agències 21/03/2019
Imatge d'un ple al Parlament de Catalunya / Europa Press

El ple del Parlament ha rebutjat una moció de Cs que demanava condemnar l’anterior Govern per generar “inestabilitat” econòmica durant el setembre i octubre del 2017 amb els vots en contra de JxCat, ERC, els comuns i la CUP, i els vots favorables de Cs, el PSC-Units i el PP.

La iniciativa criticava el Govern de Carles Puigdemont de provocar una fractura social i generar “una inestabilitat que va comportar la sortida de milers d’empreses, la posada en risc de molts llocs de treball, la caiguda de la inversió estrangera i la sortida de milions d’euros d’estalvis en forma de dipòsits”.

També reclamava condemnar “amb rotunditat qualsevol acció de boicot cap a les empreses catalanes” i instava el Govern a prendre les accions necessàries per impedir-ho.

A més, demanava al Govern abandonar la seva posició de “victimisme i falta de respecte a la resta d’Espanya amb la utilització d’un suposat greuge fiscal”, i participar en el Consell de Política Fiscal i Financera per defensar els interessos dels catalans.

En un altre punt exigia que el Govern garanteixi la “seguretat jurídica i l’estabilitat política”, i que compleixi el seu paper institucional i no promogui vagues.

El diputat de Cs José María Cano ha alertat de la inseguretat jurídica i la inestabilitat política” que està provocant el procés sobiranista i com està afectant això l’economia catalana, i ha acusat l’independentisme de mentir sobre les seves conseqüències.

Relacionats