Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

El Parlament exigeix al Govern que garanteixi l’etapa preescolar pública i gratuïta

La cambra catalana ha exigit places públiques i gratuïtes per a l’etapa de 0 a 3 anys

Agències 21/10/2021

El Parlament ha instat el Govern a garantir plaça pública i gratuïta a tot l’alumnat que la sol·liciti en l’etapa escolar dels 0 a 3 anys, posant a disposició els recursos necessaris en el pròxim exercici pressupostari. Ho ha fet arran d’una moció de la CUP sobre l’escola inclusiva i la lluita contra la segregació escolar que ha tingut el suport del PSC-Units, CUP, En Comú Podem i PPC. ERC, Junts i Cs s’han abstingut, i Vox hi ha votat en contra. La cambra ha reclamat a l’executiu que es garanteixi a tot l’alumnat plaça en un centre de titularitat pública en el seu entorn de proximitat.

La cambra ha demanat a l’executiu de Pere Aragonès que emprengui les accions necessàries per assegurar els recursos suficients per garantir a tot l’alumnat que la sol·liciti la plaça de P2 en centres de titularitat pública, municipals o del Departament d’Educació.

El Parlament també ha demanat augmentar la dotació de recursos destinats a la formació de professorat, edició de materials, recerca i innovació per augmentar l’ús social del català. I “orientar la reforma curricular de totes les etapes educatives, per a un ensenyament democràtic i crític, que inclogui els sabers de la cura i el treball, i els valors d’una cultura feminista, antifeixista i antiracista”. Aquests dos punts han tirat endavant amb els vots en contra de Vox i PPC i l’abstenció de Cs.

No ha tirat endavant un punt de la moció dels anticapitalistes que volia exigir al Govern la finalització dels concerts amb les escoles “elitistes, discriminatòries i excloents amb les diversitats i que segreguen per sexe” i “prohibir i eliminar el pagament obligat o encobert de quotes en els centres concertats”.

Finalment, s’han aprovat els punts de la moció que demanaven garantir l’accés universal de l’alumnat al servei de menjador escolar i a les activitats extraescolars organitzades dins del marc dels plans educatius d’entorn, “sense exclusions per raons econòmiques o diversitat”.