Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El missatge dels presos polítics pel primer aniversari de l’1-O: una crida a la unitat i la perseverança

Jordi Sànchez, Jordi Turull, Jordi Rull i Joaquim Forn han fet una crida a la “unitat” i a mantenir “la confiança generada l’1 d’octubre entre les institucions catalanes i la […]

Avatar
Agències 01/10/2018
Els membres de JxCat a les portes de Lledoners, el primer aniversari de l'1-O/ Gemma Aleman

Jordi Sànchez, Jordi Turull, Jordi Rull i Joaquim Forn han fet una crida a la “unitat” i a mantenir “la confiança generada l’1 d’octubre entre les institucions catalanes i la ciutadania que van defensar plegats la democràcia i la llibertat”. El seu missatge l’ha transmès el portaveu parlamentari de JxCat, Albert Batet. Diputats del grup parlamentari s’han reunit aquest matí amb els polítics empresonats aquest matí a Lledoners i han volgut fer l’aturada de país des de les portes de la presó. Batet també ha assenyalat que tant presos com el partit comparteixen el missatge de Carles Puigdemont que malgrat que “el camí no serà fàcil”, “cal seguir avançant cap a la república”.

Després de reunir-se amb els polítics, Batet ha indicat que “només tenen paraules d’agraïment” per a totes les persones que “unitàriament van exercir el seu dret a vot el dia 1 d’octubre”. “Aquest és el camí, el que va marcar la gent l’1 d’octubre”, ha afegit, tot insistint en la necessitat de “perseverar” i mantenir la confiança que es va generar ara fa un any entre les institucions catalanes i la ciutadania.

Alhora el portaveu ha volgut deixar clar que comparteixen les paraules de Carles Puigdemont de què “el camí no serà fàcil” però que “el compromís és acabar-ho i aquest compromís també ens el fem nostre com a Junts per Catalunya”. Batet també ha volgut matisar que els polítics empresonats es troben “forts, tenen molts ànims i envien ànims també al conjunt de la ciutadania en un dia com el d’avui”.

D’altra banda, el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris, ha visitat aquest dilluns al matí Carme Forcadell a la presó de Mas d’Enric. “El missatge que trasllada és que hem de seguir persistint en la defensa de la democràcia dels drets polítics del catalans i de l’1-O, quan cadascun dels catalans vam exercir la llibertat d’expressió defensant les urnes, els col·legis i els valors més importants que pot tenir una societat, com és la llibertat”, ha relatat Peris a la sortida, des de les portes del centre penitenciari. El delegat també ha mostrat el seu “respecte” a les mobilitzacions dels CDR d’aquest 1-O. Forcadell, ha explicat, ha volgut encoratjar tant els membres del Govern com la societat civil per mantenir la lluita en defensa dels valors que van inspirar la jornada de l’1-O, de la llibertat i de la democràcia. “L’he vist perfectament al dia de la situació política, és coneixedora de la realitat que viu actualment el país”, ha apuntat.